Φροντίδα Υγείας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πέντε λάθη που κάνουν όσοι έχουν χοληστερίνη



Ο δρόμος για να πέσει η χοληστερίνη είναι μακρύς αφού χρειάζεται τρόπο, πείσμα, υπομονή και επιμονή. Ένα είναι γεγονός ότι οι πάσχοντες στην προσπάθεια τους να ρίξουν την χοληστερίνη κάνουν λάθη.

Ποια είναι αυτά;

Τρώνε ό,τι θέλουν
Οι περισσότεροι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι αφού παίρνουν φάρμακα μπορούν να τρώνε ότι θέλουν. Μέγα λάθος αφού έτσι έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Πολλά γλυκά
Οι περισσότεροι πάσχοντες από χοληστερίνη αγνοούν ότι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση πολλής ζάχαρης. Συνήθεια η οποία αυξάνει την χοληστερίνη στο αίμα

Ξεχνούν τα φάρμακα
Έρευνα έχει δείξει ότι ένας στους πέντε που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη τους ξεχνούν να παίρνουν τα φάρμακά τους με συνέπεια οι τιμές να έχουν πολλές διακυμάνσεις.

Επιρρεπείς σε πειρασμούς
Ολέθριο μπορεί να αποβεί το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι  να μην έχουν διώξει από την διατροφή τους τα  κακά λίπη.

Δεν κάνουν εξετάσεις αίματος
Επίσης ένα συχνό λάθος των ασθενών  αυτών είναι το γεγονός ότι δεν μετρούν τις τιμές της χοληστερίνης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν ασκούνται και καπνίζουν
Τα επίπεδα καλής χοληστερίνης μπορεί να αυξηθούν μόνο  κάνοντας τακτική άσκηση και κόβοντας το τσιγάρο. Ωστόσο παρά τις οδηγίες των γιατρών οι πάσχοντες παραλείπουν να εφαρμόζουν τον κανόνα  άσκηση, διατροφή, φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή : www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου