Φροντίδα Υγείας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πως θα διώξετε το άγχος και θα ανεβάσετε την ψυχολογία σας


Η κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει τσακίσει το ηθικό των περισσοτέρων Ελλήνων και έχει διαλύσει την καλή μας ψυχολογία, που ομολογουμένως είχαμε σαν λαός.

Το άγχος και η κακοκεφιά είναι πλέον συνηθισμένα χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας μας, κάτι που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν είχαμε.

Ποιο μπορεί όμως να είναι το αντίδοτο για αυτά; Πως μπορούμε να ανεβάσουμε και πάλι την ψυχολογία μας;

Περπάτημα, τρέξιμο και επαφή με τη φύση προτείνει ο επίκουρος καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, κ. Νίκος Διγγελίδης.

Εκτός λοιπόν από τα θετικά που έχει η άσκηση για την  υγεία του οργανισμού μας, μας ανεβάζει την ψυχολογία και επιδρά σαν κατασταλτικό του άγχους και της κατάθλιψης.

«Αποδεδειγμένα» λέει ο κ. Διγγελίδης «η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα, βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής μας διάθεσης. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν επίσης ότι απλά και μόνο να βρίσκεται κάποιος στη φύση, ακόμη και χωρίς να κάνει το παραμικρό, μπορεί να τον ανεβάσει ψυχολογικά. Σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και που η οικονομική κρίση μας έχει αγχώσει όλους και μας έχει επηρεάσει αρνητικά, το να αθλούμαστε έστω και ήπια, θα βοηθήσει πολύ»

Είναι κοινά παραδεκτό, ότι η υγεία μας την εποχή του μνημονίου, περνάει και εκείνη κρίση. Ήδη οι πρώτες «μεταμνημονιακές» επιστημονικές έρευνες, δείχνουν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη φροντίδα της υγείας τους. Αφού τους απασχολεί περισσότερο η επιβίωση τους.

Οι αρνητικές σκέψεις και το καθημερινό άγχος, φέρνουν σε άσχημη θέση πρώτα την ψυχική και στη συνέχεια τη σωματική μας υγεία.

«Έχουμε γίνει περισσότερο νευρικοί στην καθημερινότητα μας, είμαστε λιγότερο ψύχραιμοι, γεμάτοι στρες, η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων έχει αυξηθεί και κάνουμε πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα κάναμε.

Η λύση είναι μια. Το περπάτημα, και η ήπια άσκηση» καταλήγει ο καθηγητής.

Η καρδιαγγειακή λειτουργία βελτιώνεται με την άσκηση. Η κακή χοληστερίνη πέφτει, η αρτηριακή πίεση εξομαλύνεται, και γενικά σωματικά, ο οργανισμός αρχίζει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν και ψυχολογικά...

Πηγή : www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου